Ситуацията в Гълъбово постепенно се нормализира
 
06 декември 2014

Очаква се електричеството да бъде възстановено още тази вечер

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и изпълнителният директор на държавното въгледобивно предприятие "Мини Марица-изток" Андон Андонов посетиха един от най-засегнатите от наводненията градове – Гълъбово.

Отводняването на подстанция Гълъбово, която осигурява електрозахранването на гарда и няколко региона, продължава, увери министър Петкова.

Във връзка с бедственото положение на територията на община Гълъбово и в резултат на работата на кризисния щаб в града, ръководството на "Мини Марица-изток" ЕАД веднага реагира с техника и реконструкция на  собствените си електропроводи с цел осигуряване на електричество за останалите без ток села в общината.

За изграждането на кръговата дига са осигурени хора и са предоставена фадроми, булдозери и чакъл. Очаква се всички ангажирани с изграждането на дигата да работят денонощно, за да се осигури най-бързо възможност за изпомпване на водите и подсушаване на съоръженията. Допълнителни затруднения тази нощ се очакват от възобновените валежи през последния час.

Преустройство на електропровод от подстанция в рудник "Трояново-3" на "Мини Марица-изток" ЕАД ще осигури възможност за захранване с електроенергия на селата останали без ток през последните два дни и на част от град Гълъбово.

Днес през целия ден специалистите на въгледобивното дружество работиха по реконструкция на електропровод, чрез която да се свържат с електропровод, собственост на EVN.  Целта беше да се осигури второ електрозахранване, с което да се разреши проблемът с подаването на еленергия към засегнатите села в община Гълъбово.  В 19,30 часа от страна на "Мини Марица-изток" ЕАД бяха изпълнени всички необходими действия по свързването на двата елпровода. Очаква се електричеството да бъде подадено тази вечер.

Ситуацията в област Видин продължава да е тежка. Зам.-министърът на енергетиката Антон Павлов се срещна с представители на ЕСО, ЧЕЗ и ДКЕВР, които са на място и следят обстановката постоянно. По думите на Павлов екипите работят в отлична координация и до края на вечерта електрозахранването ще бъде възстановено към максимален брой населени места. Изпратена е техника от АЕЦ "Козлодуй", която и утре ще продължи да съдейства при отстраняване на основната повреда по далекопровода "Скалите".

отпечатай тази страница
 
 


Публикувай коментар

In nisl nibh, tempus eget adipiscing at, venenatis vel ligula! Aenean mattis elit ut est congue sagittis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Свързани документи
 
 

Пишете ни
Ресор Икономика: +359 2 940 7322
Ресор Енергетика: +359 2 940 7384
Ресор Туризъм: +359 2 940 7373
 
Сайт на Управляващия орган на ОП "Конкурентоспособност" - в нов прозорец
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mee.government.bg